esmaspäev, 1. märts 2010

Aktiivsus- ja tähelepanuhäire koduleht

Aktiivsus- ja tähelepanuhäirega (ATH) laste kaitseks on nüüd loodudinternetilehekülg http://www.ath.ee , mis on suureks abiks õpetajatele ja lastevanematele saamaks esmast informatsiooni hüperaktiivsusest ning kasvatuslikest võtetest hüperaktiivsete laste kasvatamisel.

Sirje Grossmann-Loodi, ELFi juhataja sõnul on pea igas klassis jalasteaiarühmas vähemalt üks ATH tunnustega laps. „Laps ei oska seda küllöelda, kuid ta ootab end ümbritsevatelt täiskasvanutelt mõistvat jateadmistega rikastatud käitumist. Üsna sageli on nende lastega ainsakssuhtlusviisiks keelamine-karistamine-kurjustamine ja märkamata jäävadnutikus ja loomingulisus, abivalmidus ning õrnus ja suur soov olla hea laps.Koduleht annabki teavet sellest, kuidas neid lapsi toetada ning nendekasvatamisega toime tulla”.

ELF aitab lapsevanemaid ja õpetajaid Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Pärnuskord kuus kogunevates tugirühmades, mis keskendunud ATH sümptomitele jasellega toimetulekule kodus ja koolis. Igas linnas tugirühma pole, agalapsi, kes ootavad täiskasvanutelt toetavat ja abistavat käitumist, on pärispalju. Euroopa Sotsiaalfondi rahastatud projekt “Tugistruktuuridhüperaktiivsetele koolilastele”, mille toel valmis ka www.ath.ee, võimaldabsel aastal luua uusi tugirühmi ja õpetaja-koolitusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar