neljapäev, 1. märts 2012

Vaimse tervise kuu KG-s

Kiili Gümnaasiumis kuulutati veebruar „Vaimse tervise kuuks“. Toimus mitmeid eripalgelisi ettevõtmisi, millest said osa kogu koolipere väiksed ja suured. 7.veebruar oli üle-eestiline turvalise interneti päev, meie tähistasime seda päeva Kalev Pihli loenguga õpetajatele ja abiturientidele ning pühendasime nädala antud temaatikale ka klassitundides. Õpetajate „tööriistakohver“ täienes internetiteemaliste mängude ja arutelumetoodika võrra, samuti tutvustati veebikeskkonda www.targaltinternetis.ee , kus põnevat uurimiseks kõikidele netiavarustes toimetajatele. Klassides arutleti netiketi teemadel, vaadati multikaid Netilammastest ja samuti Jänku-Jussi internetimaalimast.

Sõbrapäeva on Kiili Gümnaasiumis alati oodatud. Juba on kujunenud traditsiooniks, et terve nädala jooksul toimub mitmeid üritusi: ülekooliline sõbraleidmise mäng, sõpruse ja õpilaste õiguste teemaline mälumäng, I klassi õpilasi külastab Lõvi Leo ning loomulikult on sisse seatud sõbrapäeva postkast, mille sisu tekitab rõõmsat elevust kõikidele asjaosalistele. Klassidele on eelnevalt antud ka loomeülesanne. Tänavu joonistati koomikseid, mille teemaks oli „Sõprus ei hüüa tulles“. Veel praegugi on võimalik koolimaja koridorides vaimukaid klasside ühistöid vaadata, kuid kes ise vaatama tulla ei saa, võib seda teha ka kooli kodulehe vahendusel: http://www.kiili.edu.ee/kool/index.php/huvitoeoe/galerii. Sõbranädala raames toimus ka ühine kinoõhtu, seekord vaatasime filmi „Rapuntsel“.

Kuna vaim ja keha on üks tervik, siis toimus kuu raames mitmeid lõbusaid, koostööd ja loovust arendavaid sportlikke võistlusi. Ning et on on talv ja on lumi, siis oleks patt seda mitte nautida. Vastlapäeva tähistati vastlapäeva-vääriliselt! Vaatamata tuulele ja tihedale lumesajule lustiti nii suusarjal, kelgumäel kui ka uisuplatsil.

Toimus konkurss „KG Kelk 2012“, mille raames valmisid klasside ühistööna põnevad omavalmistatud kelgud. Hiljem osalesid klassid oma kelguga koolimaja taga asuval mäel pikima liu võistlusel.

Veebruarikuusse mahtus ka Õpilasesinduse premeerimine seni tehtud töö eest. Üheskoos külastati Nõmme Lumeparki, kus tuubirajal trallides aega sisustati.

Kuna sport on meil au sees, toimusid mitmel järjestikkusel päeval ka klassidevahelised talispordivõistlused.

Veebruarile pani punkti Lastevanemate kool, mis seekord otsis vastust küsimusele „Murdeiga – müüt või paratamatus?“. Lektorid olid oma tuntud headuses Auli Saveljev ja Tiit Kõnnussaar, kes suunasid arvukat auditooriumi mõtisklema ja mõtteid avaldama, nii et õhtu lõpus lahkuti koolist heade emotsioonide ja positiivse meelestatusega oma tööd lapsevanemana (lapse toetaja ja arengu saatjana) sihikindlalt ja armastusega jätkama.

Et kevadeootus siiski hinge matma ei hakkaks, kuulutati välja Kiili Gümnaasiumi talvefoto konkurss, mis kestab 9.märtsini. Niisiis kõik õue veel viimaseid kauneid vaateid võtma, sest kevadehõngu on nii mõnelgi päeval juba tunda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar